21 oktober 2018

Dit jaar nodigde De Nieuwe Harmonie Vibracoustic uit voor een dubbelconcert. Vibracoustic, een slagwerkensemble onder leiding van Nico Camps bracht een verrassende mix van populaire muziek en film muziek. De door henzelf geschreven arrangementen vielen zeer in de smaak van het talrijk aanwezige publiek.

Na Vibracoustic was het aan de jeugd van De Nieuwe Harmonie om zich te tonen. Met “The Phantom of the Opera” en de beruchte schreeuw speelden ze een opener van formaat, om daarna af te sluiten met het spannende nummer “Monsters”.

De Nieuwe Harmonie zelf bracht een geslaagde mix van gekende (Charlie Chaplin) tot minder bekende harmoniemuziek, om af te sluiten met een goeie oude mars. Of de fluitcapaciteiten van de muzikanten even hoog ingeschat dienden te worden als hun kwaliteiten op hun instrument was stof voor discussie achteraf aan de bar.