Dirigent Harmonieorkest

Harold Lenssen

Harold Lenssen wordt geboren op 27-6-1967 te Geldrop in Nederland.
Op zes jarige leeftijd begint hij trompet te spelen. Dit omdat zijn oudere broer ook trompet speelt bij de plaatselijke muziekvereniging. Zijn vader speelt klarinet en hij heeft drie ooms die in Canada muzikant zijn bij de militaire muziek aldaar. Dat wil Harold later ook gaan doen.
In de jaren ‘90 richt Harold samen met zijn broer en neef (drummer) een dansorkest op, waarin zij jaren spelen. Harold speelt daarin de toetsen en zingt, en hij maakt de arrangementen.
In 1993 sluit hij zijn studie af aan het conservatorium van Maastricht waar hij trompet studeerde bij Pierre Wilhelmus en Guido Segers, en directie bij Jo Conjearts.
Sinds 1997 is Harold werkzaam als muzikant / kapelmeester bij het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht, in Nederland. Daar speelt hij trompet en bugel en in de beginperiode piano in het combo.
Ook als arrangeur is Harold actief en schreef hij tal van arrangementen voor allerlei orkesten, waaronder het Fanfarekorps koninklijke Landmacht, Harmonie en fanfare orkesten, of bijvoorbeeld de “Philips-Harmonie” uit Eindhoven. De bekende gloeilampen harmonie uit zuid Nederland waar Harold 17 jaar trompet speelde.
Harold heeft affiniteit met zowel klassieke blaasmuziek, klassieke muziek, maar zeker ook de lichte muziek.

Sinds 1993 dirigeert hij diverse orkesten in Nederland en sinds 2011 de Nieuwe Harmonie in Lommel.

Dirigent Jeugdharmonieorkest

Harold Lenssen

Vanaf juni 2021 staat het jeugdorkest onder leiding van Harold Lenssen.